Nominatie Nationale Schildersprijs

In 1999 zijn wij genomineerd voor de nationale schilders prijs voor het project "muziektent Oranjepark" te Apeldoorn. Wij waren hier erg trots op wetende dat er nog 156 andere inschrijvers meedongen naar de prijs, van alle inschrijvers behoorde Kleverwal Schilderwerken tot één van de negen genomineerden. De nationale schildersprijs vergelijkt kwaliteit en kleur gebruik. Maar tevens is de ligging en het aangezicht van een object ook doorslaggevend.

Muziektent Oranjepark

De verkiezing om de Nationale Schildersprijs is de jaarprijs van de branche voor bouwwerken met een creatieve kleurgeving en kwaliteit. De inzending van Kleverwal Schilderwerken werd ingegeven door het bijzondere karakter van- en de kleurstelling en geleverde kwaliteit in de muziektent in het Apeldoornse Oranjepark.

Deze nieuwe muziektent in Apeldoorn is een getrouwe kopie van een eerder exemplaar uit 1898 en vanaf oude beelden en tekeningen gebouwd en geschilderd. Het is naar zeggen van Harry Kleverwal "werkelijk een plaatje" geworden.

In het nu meer dan 15-jarig bestaan van zijn schildersbedrijf betekende de inzending van het project Muziektent Oranjepark de eerste keer voor eigenaar Harry Kleverwal. Het insturen noemt hij ook "toeval". "Toen wij de muziektent aan het afwerken waren, begin 1999, kwamen net de formulieren binnen voor de verkiezing Nationale Schildersprijs", zegt de gedreven vakman. "Het leek me ook een leuk en bijzonder project om in te sturen, anders dan andere projecten".

"Qua vakwerk vind ik het muziektent project een van de mooiste van wat ik tot nu toe heb gedaan meent Kleverwal. " Maar dat komt ook door het vakwerk wat er door alle betrokkenen die eraan hebben meegewerkt is geleverd. O.a. het voorwerk door Aad Witteveen van Architektenburo Witteveen & van de Weerd eveneens uit Apeldoorn. Ik had er mijn sponsoring als schildersbedrijf graag voor over".

Voor Kleverwal Schilderwerken betekent de nominatie nu voor de Nationale Schildersprijs 1999 al een hoop revenuen. "Het zegt heel veel in de branche, alle nominaties komen in het schildersblad te staan, het vakblad voor de branche. Je wint daardoor aan prestige en het geeft aanzien in de markt. Voor ons is deze nominatie al de prijs. Alleen doordat iedereen er z'n vakwerk-steentje aan heeft bijgedragen, heb ik deze nominatie kunnen krijgen"'benadrukt Harry Kleverwal nog eens.

Schildersbedrijf van het jaar 2003

In 2003 hebben wij een eervolle vermelding behaald in de categorie middelgrote schildersbedrijven voor de titel "Schildersbedrijf van 2003. Dit is een landelijke prijs en is gebaseerd op het totale bedrijf. Dit houd in bedrijfsvoering over het geheel zoals, visie, beleid, organisatie, personeel en automatisering. Maar ook de kwaliteit van het werk wordt beoordeeld, kortom het gehele bedrijf wordt van a tot z doorgelicht door een kundige commissie, die de gehele branche bevat.

Het bedrijf heeft deze nominatie te danken aan haar bijzondere project Muziektent in het Apeldoornse Oranjepark. Uit maar liefst 156 inzendingen vielen negen nominaties.

 
 
De muziektent in het Oranjepark te Apeldoorn.