Om in de toekomst tegemoet te kunnen komen aan de wensen van de klant, heeft Kleverwal Schilderwerken zich een aantal specialisaties eigen gemaakt. Specialisaties ontwikkeld uit de praktijk, op basis van een brede ervaring.

Schilderen

Daar begint het mee. Of het nu gaat om nieuwbouw, onderhoud of renovatie.

De jarenlange ervaring die de mensen van Kleverwal inbrengen maakt dat iedere opdracht succesvol is uit te voeren.

Ook voert Kleverwal voor de gemeente Apeldoorn diverse opdrachten uit die meer vrijheid kennen. Objecten waarbij in een vroeg stadium de kennis en ervaring van Kleverwal wordt ingeroepen als het gaat om bijvoorbeeld kleur- en materiaalgebruik. Veel particulieren maken eveneens dankbaar gebruik van onze diensten. Ieder huis, geschilderd door de mensen van, Kleverwal leidt een fleurig tweede leven.

Glas

In al haar diversiteiten speelt glas een belangrijke rol in de uitstraling van welk gebouw dan ook. Het is de tweede specialiteit van Kleverwal. Glaszetten met al haar mogelijkheden. Van kreatief omgaan met materialen tot het verantwoord aanbrengen van kitvoegen en dilatatievoegen.

Hoog werk

Voor moeilijk bereikbare onderdelen zoals dakkapellen, puntlijsten van woonhuizen, maar ook voor hoog en moeilijk bereikbaar binnenwerk, zoals grote hallen en kerken hebben wij een wel zeer compacte hoogwerker met een werkhoogte van 14 meter, die op rupsbanden rijdt en maar een breedte van 79 centimeter heeft en ingeklapt een hoogte van 196 centimeter heeft zodat mits 4 meter lengte beschikbaar is wij door elke standaard deuropening in Nederland kunnen. De uitzet breedte voor de stempels is 250 centimeter bij 250 cm.

Monumenten

Steeds vaker worden wij ingeschakeld voor het schilderen van monumentale panden. Dit heeft te maken met de hoge kwaliteit schilderwerk die binnen ons bedrijf verwacht wordt. Dit is bereikt door jarenlange ervaring maar ook door kritisch om te gaan met het afgeleverde werk van onze schilders. Opleidingen voor meer specialisme en vakkennis, maar ook omgang met de klant, staat bij ons hoog in het vaandel, hier wordt om de kwaliteit hoog te houden veel aan gedaan door Kleverwal Schilderwerken. De prijs is hier niet alleen zaligmakend omdat hoogwaardige kwaliteit zijn tijd nodig heeft en dus ook in de prijs terug gevonden wordt.

Oude technieken

Ook hebben wij diverse medewerkers die de oude technieken zoals vergulden, verzilveren, marmeren en het maken van houtimitaties beheersen.

Houtrotherstel

Op het gebied van houtrotherstel kunnen wij in eigen beheer werkende verstekken herstellen, maar ook kleine verrottingen, dit gebeurt d.m.v. uitfrezen, fixeren en vullen met een reparatiemiddel. Wij hebben onze schilders daarvoor laten op leiden, omdat dit zeer specialistisch werk is en hier veel kennis en vakmanschap voor nodig is. Voor grotere herstel werkzaamheden schakelen wij een aannemer in die op onze manier het werk aflevert. Wij werken met het Window-Care systeem.

 
 
Het vergulde wapen van de rechtbank in Zutphen.